На календарі 20 вересня: шишки на ялині виросли низько — на ранні морози

20.09.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.06, зайде о 19.27. Тривалість дня — 12 год. 21  хв.

* * *

Іменинники: Іван, Євген, Сава.

* * *

20 вересня в історії України

1246 — в Орді через відмову поклонятися ідолам — зображенню Чингізхана — убитий князь Чернігівський Михайло (великий князь Київський у 1236-1240 рр., Галицький у 1935-1936 рр.).

1989 — у відставку відправлений перший секретар ЦК КПУ Володимир Щербицький.

1991 — Верховна Рада України створила Службу національної безпеки України (нині – СБУ). Першим пунктом постанови ліквідовувався КДБ УРСР

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Згоранський “Драйв” успішно виступив на Всеукраїнському конкурсі КВН

У селищі Затока Одеської області відбувся Всеукраїнський фестиваль дитячих і юнацьких команд КВН “Жарт-птиця”. Єдиним представником Волині на цьому яскравому дійстві була команда “Драйв”, яка складається з учнів Згоранської школи. Загалом у святі гумору взяла участь 21 команда з різних куточків України. Під час фестивалю згоранські діти гарно виступили у конкурсі “Візитка”, дотепно відповідали на “Розминці”, загалом відзначилися цікавими образами та оригінальними жартами. У підсумку згоранському “Драйву” дісталося друге місце, яке вони розділили з “Кадрами Веселого Народу” (Тернопіль).

* * *

Погода 20 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +12…+14. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +3…+5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

20 вересня відзначається день пам’яті преподобного Луки. За цибулею визначали прийдешню зиму: якщо на цибулині багато “одежинки” – бути холодній зимі. Для цього дня характерна мряка. Наші пращури слідкували за ялинковими шишками: якщо вони виросли низько – на ранні морози, а якщо вгорі – слід чекати на справжній холод укінці зими.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*