На календарі 20 травня: місяць ріжками донизу — на тепло, червоний — на дощ

20.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.25, зайде о 21.14. Тривалість дня — 15 год. 49  хв.

* * *

Іменинники: Давид, Йосип, Степан, Іван.

* * *

20 травня в історії України

1844 — народився Микола Мурашко, український живописець.

1965 —під Києвом відкрито новий Бориспільський аеровокзал.

2009 — у фінальному матчі останнього розіграшу Кубка УЄФА в Стамбулі на стадіоні “Шюкру Сараджоглу” донецький “Шахтар” обіграв німецький “Вердер” 2:1, здобувши свій перший євротрофей

* * *

Про це писав Кордон рік тому

На “Ягодині” отримали новенькі моноблоки для автоматизації митного контролю

Наприкінці 2017 року Волинська митниця отримала від Державної фіскальної служби 23 моноблоки та 168 персональних комп’ютерів у комплектах для модернізації процесів митного контролю. Нині уся техніка встановлена з відповідним програмним забезпеченням на робочих місцях інспекторів митниці. Під час розподілу технічного оснащення між митними постами особливо посилили пункти пропуску на українсько-польській ділянці кордону. Відділи митного оформлення “Ягодина” та “Устилуга” отримали новенькі моноблоки у повному обсязі та третину персональних комп’ютерів, що підлягали розподілу.

* * *

Погода 20 травня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер південно-східний, 7-12 м/с, температура повітря +22…+24. Вночі — можливий дощ, місцями грози, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +12…+14 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

20 травня День пам’яті преподобного Іоанна Зедазнійського, мученика Фалалея і преподобного Ніла Сорського. Погоду в цей день визначає місяць: якщо він ріжками донизу — на тепло, а якщо червоний — на дощ. Якщо під час заходу сонячний диск був більше звичного і більш червоним, наступного дня можна очікувати вітряної погоди без дощу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*