На календарі 20 травня: місяць червоний — на дощ

20.05.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.25, зайде о 21.14. Тривалість дня — 15 год. 49  хв.

* * *

Іменинники: Давид, Йосип, Степан, Іван.

* * *

20 травня в історії України

1844 — народився Микола Мурашко, український живописець.

1965 —під Києвом відкрито новий Бориспільський аеровокзал.

2009 — у фінальному матчі останнього розіграшу Кубка УЄФА в Стамбулі на стадіоні “Шюкру Сараджоглу” донецький “Шахтар” обіграв німецький “Вердер” 2:1, здобувши свій перший євротрофей

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Українцям заборонили встановлювати домашні сонячні електростанції на землі

Петро Порошенко в останні дні перебування на посаді президента підписав закон, яким українцям заборонили встановлювати домашні сонячні електростанції на земельних ділянках.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради. Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії став одним з останніх, які підписав Петро Порошенко на посаді Президента України.

Норма у цьому законі передбачає, що українці, які встановили домашні сонячні електростанції не лише на дахах будинків, але й на землі не зможуть продавати вироблену цими електростанціями електрику за “зеленим” тарифом.

* * *

Погода 20 травня

Мінлива хмарність. Без істотних опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура вночі 6-11º тепла, вдень 13-18º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

20 травня День пам’яті преподобного Іоанна Зедазнійського, мученика Фалалея і преподобного Ніла Сорського. Погоду в цей день визначає місяць: якщо він ріжками донизу — на тепло, а якщо червоний — на дощ. Якщо під час заходу сонячний диск був більше звичного і більш червоним, наступного дня можна очікувати вітряної погоди без дощу.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*