На календарі 20 січня: ясно і холодно — на посушливе літо

20.01.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.16, зайде о 16.53. Тривалість дня — 8 год. 37 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Опанас

* * *

20 січня в історії України

1661 — у Львові відкрито університет Казимира (нині — Львівський національний університет ім. Івана Франка).

1943 — у Вінніпезі (Канада) вийшов перший номер газети «Українське слово».

1972 — почалася друга хвиля арештів дисидентів в УРСР.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Майже 3 000 волинських родин отримали “пакунок малюка”

У вересні 2018-го стартував проект, мета якого — надання натуральної допомоги сім’ям, у яких народилися діти.

Зазначимо, що до складу “пакунка малюка” входять речі першої необхідності — термометр, підгузки, пелюшки, повзунці, шапочки… 1814 таких пакетів уже вручили спеціалісти органів соціального захисту населення за місцем проживання жінкам із дітьми і 1 163 — видали при виписуванні з пологового будинку.

Надання натуральної допомоги не впливає на отримання грошової виплати при народженні дитини. Це окрема безповоротна адресна допомога кожній родині новонародженого. Вартість його теж не впливає на обчислення сукупного доходу родини, якщо вона подає документи до органів соціального захисту населення для отримання інших видів виплат.

* * *

Погода 20 січня

Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 0-5º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

20 січня відзначається Собор Предтечі та Хрестителя Господнього Іоанна. Цей день є кінцем святок: «Іван Хреститель свята відвів». Якщо цього дня стояла ясна і холодна погода, то літо очікувалось засушливе, а похмура і сніжна — натякала на рясний урожай. До 20-го січня закінчувались Богоявленські морози, і хоча попереду ще була майже половина зими, люди вже жили в очікуванні тепла: «Тріщи, мороз, не тріщи — минули Водохрещі: дуй, хурделиця, не дуй — на Великдень пішло».

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*