На календарі 20 серпня: лелеки готуються до відльоту — осінь буде холодною

20.08.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.18, зайде о 20.36. Тривалість дня — 14 год. 18  хв.

Місяць: перша чверть 18 серпня, захід — 0.46, схід — 16.45.

* * *

Іменинники: Антон, Марія, Феодосій.

* * *

20 серпня в історії України

1627 — вийшов перший словник української мови “Лексіконъ славенноросскій і іменъ тълкованїє” Памви Беринди (дата приблизна)

1896 — у Києві відбулося освячення собору Святого Володимира.

1924 — народився Платон Костюк, український нейрофізіолог, який перший описав біофізичні процеси у клітинних мембранах спинного мозку.

1925 — засновано Канівський музей-заповідник “Могила Т. Г. Шевченка” (тепер — Шевченківський національний заповідник у м. Каневі).

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

На Волині викрили 17 митників-корупціонерів

Прокуратура Волині оголосила підозру у скоєнні злочинів 17 митникам. Заступник прокурора області Сергій Єфремов розповів, що прокуратура Волинської області серйозно “взялася” за виявлення корупції у лавах волинських митників. Тож, кількість викритих митників-корупціонерів значно зросла.

За неповних вісім місяців 2017 року вже 17 митників підозрюють у злочинах і шістьох притягнули до адмінвідповідальності за правопорушення, пов’язані з корупцією. Здебільшого, злочини, вчинені митниками, стосуються взяття хабарів. Сума хабара становила від 1 до 12 тисяч гривень.

* * *

Погода 20 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер північно-східний, 3-8 м/с, температура повітря +25…+27. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-східний, 3-8 м/с, +15…+17 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

20 серпня вшановується пам’ять святого Марина воїна; преподобного Пимена Печерського. У народі існувала така приказка відносно цього дня: “Пимени-Марини — не шукай у лісі малини”. З цього дня закінчуються літні грози і починається листопад берези. У минулі часи помітили, якщо у цей день лелеки готуються до відльоту, то осінь буде холодною.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*