На календарі 20 серпня: лелеки готуються до відльоту — осінь буде холодною

20.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.54, зайде о 20.08. Тривалість дня — 14 год. 14  хв.

* * *

Іменинники: Антон, Марія, Феодосій.

* * *

20 серпня в історії України

1627 — вийшов перший словник української мови “Лексіконъ славенноросскій і іменъ тълкованїє” Памви Беринди (дата приблизна)

1896 — у Києві відбулося освячення собору Святого Володимира.

1924 — народився Платон Костюк, український нейрофізіолог, який перший описав біофізичні процеси у клітинних мембранах спинного мозку.

1925 — засновано Канівський музей-заповідник “Могила Т. Г. Шевченка” (тепер — Шевченківський національний заповідник у м. Каневі).

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Бджолярі Любомльщини викачали 615 кілограмів меду (ФОТО)

Уже кілька десятків років  у Любомльському держлісгоспі активно розвивається лісове бджільництво. Пасікам, що розташовані у Замлинському лісництві близько 60 років. А оскільки підприємство почало свою діяльність у післявоєнні роки, то і бджільництво невдовзі стало у тутешніх лісах невід’ємною складовою побічного користування.

* * *

Погода 20 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність без опадів, вітер південно-східний, 3-5 м/с, температура повітря +28…+30. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 3-5 м/с, +14…+16 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

20 серпня вшановується пам’ять святого Марина воїна; преподобного Пимена Печерського. У народі існувала така приказка відносно цього дня: “Пимени-Марини — не шукай у лісі малини”. З цього дня закінчуються літні грози і починається листопад берези. У минулі часи помітили, якщо у цей день лелеки готуються до відльоту, то осінь буде холодною.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*