На календарі 20 лютого: День героїв Небесної сотні

20.02.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.26, зайде о 17.48. Тривалість дня — 10 год. 22 хв.

* * *

Іменинники: Петро, Георгій, Юрій

 * * *

20 лютого в історії України

1887 — народився Олександр Удовиченко, український військовий і громадський діяч, генерал Армії УНР, віце-президент УНР в екзилі (1954-1961).

1889 — народився Левко Ревуцький, український композитор і педагог.

1905 — народився Улас Самчук, український письменник, автор роману «Марія» (1934), в якому відтворено трагедію голодування українського народу на центральних і східноукраїнських землях у 1932-1933 роках.

2014 — під час Революції Гідності на Інститутській вулиці були розстріляні активісти Євромайдану, загиблих назвали Небесною сотнею.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Волинські перевізники відмовляються від маршрутів через погані дороги

З понад шестиста маршрутів на Волині через погані дороги 40 лишаються без перевізників. Про це під час прямого ефіру на офіційній сторінці Волинської ОДА у Facebook повідомив директор департаменту інфраструктури та туризму Іван Мирка. За словами Івана Мирки, щоб забезпечити волинянам можливість перевезення, доводилося об’єднувати рентабельні маршрути з менш рентабельними. Так, за останні 2 роки вдалося об’єднати 50 маршрутів.

* * *

Погода 20 лютого

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +5…+7. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 3-8 м/с, -1…+1 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

20 лютого вшановується пам’ять преподобного Луки Елладського. У давнину була смачна традиція пекти пиріжки з цибулею. А погоду нашим пращурам передвіщало сонце і хмари: якщо сонце «заходить червоно» — буде холодне літо; хмари високо — на сприятливу погоду.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*