На календарі 20 листопада: «Святий Федот лід веде»

20.11.2019 / Новини

Сьогодні сонце зійде о 7.50 год., зайде о 16.28. Тривалість дня — 8 год. 38 хв.

* * *

Іменинники: Валерій, Кирило, Федір, Федот, Євген, Богдан, Григорій

* * *

20 листопада в історії України

1896 — народився Михайло Вериківський, український композитор, автор опер «Сотник» і «Наймичка» на сюжети поем Тараса Шевченка.

1917 — третім Універсалом Українська Центральна Рада проголосила самостійність Української Народної Республіки.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

У 90 школах Волині немає внутрішніх туалетів

Учні 90 волинських шкіл змушені виходити в туалет надвір, оскільки в закладах відсутні внутрішні вбиральні. Про це повідомила начальник управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна.

«На жаль, це питання вирішиться ще не скоро. У нас в області залишається 90 шкіл, де туалети розміщені на вулиці. Проблеми тут дві. Або облаштування туалетів в приміщенні є доволі затратним з фінансової точки зору і потрібно розробляти технічну документацію. Або ж окремі такі школи належить до категорії малонаповнюваних і на них очікує оптимізація, закриття чи будівництво нового приміщення школи. Звичайно, що ця проблема найгостріше відчувається у поліських районах», — розповіла Людмила Плахотна.

* * *

Погода 20 листопада

Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вночі та вранці туман. Вітер південно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі 1-6º тепла, вдень 6-11º тепла у Луцьку вночі 4-6º тепла, вдень 8-10º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

20 листопада вшановується пам’ять святого Федота Корчемника. У народі святого називали Федот-льодостав, і казали: «Святий Федот лід веде». Цього дня спостерігається стійке промерзання ґрунту, нерідко земля вкривається першим снігом, замерзають водойми.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*