На календарі 20 липня: яка погода, таким буде й листопад

20.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.34 зайде о 21.28. Тривалість дня — 15 год. 54  хв.

* * *

Іменинники: Євдокія, Остап, Полікарп.

* * *

20 липня в історії України

1926 — згідно з постановою ВУЦВК місто Катеринослав перейменовано в Дніпропетровськ.

1993 — Рада Безпеки ООН визначила, що постанова Верховної Ради Росії щодо статусу Севастополя як російського міста не має юридичної сили.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Щороку в Україні вилучають майже 800 мільйонів зношених банкнот

Національний банк України щорічно через зношеність вилучає з обігу близько 800 млн штук банкнот усіх номіналів. Про повідомив директор Департаменту грошового обігу НБУ Віктор Зайвенко. Він також зазначив, що майже половину з вилучених банкнот становлять банкноти номіналом від 1 до 20 грн.

“Минулого року Національний банк вилучив з обігу 749 млн штук банкнот на суму 48 млрд грн. Зокрема банкноти номіналом 20 грн – 72 млн штук на суму майже 1,5 млрд грн. Це майже 10 % від загальної кількості вилучених з обігу зношених банкнот”, – додав Зайвенко.

* * *

Погода 20 липня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-західний, 3-8 м/с, температура повітря +26…+28. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-західний, 1-3 м/с, +12…+14 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

20 липня відзначається день пам’яті преподобної Євдокії, княгині Московської. У народі цей день називали Явдоха Сіногнійка, оскільки наставав час затяжних дощів, що, у свою чергу, псувало сіно. Наші предки наставляли: “Згребеш сіно до купи, так і не страшись хмари”. Вони помітили, яка Явдоха Сіногнійка, такий буде і листопад.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*