На календарі 20 квітня: на небі багато зірок — до хорошого врожаю грибів і ягід

20.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.17, зайде о 20.27. Тривалість дня — 14 год. 10 хв.

* * *

Іменинники: Данило, Георгій, Юрій, Петро.

* * *

20 квітня в історії України

1891 — народився генерал, командир Другого зимового походу армії УНР Юрко Тютюнник.

1992 — Кабінет міністрів прийняв постанову “Про порядок присудження наукових ступенів і присвоєння вчених звань України”.

2000 — у Броварах в житловий будинок влучила українська тактична ракета, загинуло троє чоловік та п’ятеро були поранені.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

На “Ягодині” вилучили кави на півмільйона (ФОТО)

В автомобільному пункті пропуску “Ягодин” прикордонники Луцького загону спільно з працівниками митниці виявили прихований товар. Серед заявленого в товаросупровідних документах іншого вантажу працівники пункту пропуску знайшли незадекларовані більше трьох тисяч пачок кави. Виявлений товар загальною вагою близько 1300 кг переміщувався з Польщі в Україну у вантажному автомобілі марки “Сканія” серед вантажу “кульки надувні та кульки фольговані”.

* * *

Погода 20 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +14…+16. Вночі — можливий дощ, місцями грози, вітер західний, 5-10 м/с, +5…+7 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

20 квітня відзначається день пам’яті святого мученика Руфина, диякона і діви Акиліни і з ними 200 воїнів. Якщо на Акулину дощ, то ярові будуть погані, а калина вродиться хорошою. З цього часу з’являються перші гриби — сморчки. Наші предки на Акиліну спостерігали за небом: якщо на ньому було багато зірок — це обіцяло хороший врожай грибів і ягід.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*