На календарі 20 червня: погода тепла, ясна — до хорошого врожаю

20.06.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.07, зайде о 21.43. Тривалість дня — 16 год. 36  хв.

* * *

Іменинники: Марія, Зінаїда, Богдан, Антон, Іван, Степан.

* * *

20 червня в історії України

1768 — українські гайдамаки захопили Умань.

1918 — у Києві почався Всеукраїнський церковний собор.

1997 — Рада з питань мовної політики при президентові України затвердила проект комплексної програми «Українська мова».

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Шацькому нацпарку вилучили в браконьєрів понад 1300 знарядь лову

У зв’язку з закінченням нерестового періоду на водоймах Шацького національного природного парку дозволили ловити рибу. Проте, і досі спостерігається браконьєрський вилов риби. Браконьєри не гребують жодними методами лову риби. Використовують ятері, сітки, жерлиці, мережі тощо. Працівники державної служби охорони Шацького національного парку систематично борються з незаконним виловом риби. Так, за час нерестового періоду вилучено 1359 незаконних знарядь лову.

* * *

Погода 20 червня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +28…+30. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +16…+18 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

20 червня відзначається день пам’яті священномученика Феодота (Федота) Анкірського. У народі святого Федота називали Врожайником. “Святий Федот тепло дає — жито в золото веде”. Для наших пращурів погода цього дня мала велике значення: якщо вона тепла, ясна, то врожай буде хороший, зерно велике; якщо буде дощ — зерно буде погане. У минулі часи прислуховувались до лісу: перед грозою він притихає. Слідкували і за самим громом: якщо довго гримить — буде град.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*