На календарі 20 березня: вже прилетіли всі птахи — до врожаю хліба

20.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.25, зайде о 18.37. Тривалість дня — 12 год. 12 хв.

* * *

Іменинники: Василь, Павло, Євген, Марія.

* * *

20 березня в історії України

1639 — народився Іван Мазепа, гетьман України.

1917 — український історик Михайло Грушевський обраний головою Центральної Ради.

1944 —від фашистів звільнено Вінницю.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У Любомлі будуватимуть універсальний спортивний майданчик

В Любомлі відбулося підписання тристоронньої угоди про реконструкцію діючого дитячого майданчика в районі стадіону “Колос” під універсальний спортивний майданчик. Документ підписали: Любомльський міський голова Роман Ющук, куратор спортивного напряму благодійного Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” Олексій Сорокун та представник генпідрядника Володимир Рудюк. Загальна вартість проекту — 6 мільйонів гривень.

Завершити майданчик планують до кінця травня, а відкрити — під час святкування Дня міста. Щоправда, як з’ясувалося згодом, терміни відкриття довелося змістити, й відбулося воно 30 вересня.

* * *

Погода 20 березня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, опади не очікуються, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +7…+9. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер північно-західний, 5-10 м/с, -1…+1 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

20 березня відзначається день пам’яті святого мученика Василя, єпископа Херсонського Таврійського. Встановлюється вже тепла погода, але холод ще не поспішає відступати: “З дахів капає, а за ніс цапає”, вдень весняна капель, а на вечір може бути мороз. Також в народі вважається, що коли до 20 березня прилетіли всі птахи — чекай рясного врожаю хліба. Якщо в цей день похолодало до вечора — чекай заморозків.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*