На календарі 2 травня: дощ і похмуро — червень буде сухим і сонячним

02.05.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.54, зайде о 20.47. Тривалість дня — 14 год. 53 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Георгій, Юрій.

* * *

2 травня в історії України

1848 — створено в Галичині Головну руську раду.

1986 — перемігши “Атлетико” (Мадрид) з рахунком 3:0, «Динамо» (Київ) завоював Кубок кубків 1985/1986 років.

2014 — протистояння в Одесі: унаслідок нападу проросійських активістів на проукраїнський марш та пожежі загинуло 48 осіб.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Любомльський лісгосп – серед найбільших експортерів лісу

За останні два роки волинські лісгоспи експортували більше 225 тисяч метрів кубічних деревини вартістю 308 мільйонів гривень. Це близько 4,5 тисяч вагонів лісу. На запити лісгоспи повідомляють, що експортують дров’яну деревину, лісоматеріали круглі соснової породи, пиломатеріали та паливну деревину, яка не підпадає під дію мораторію (закон про заборону експорту необробленої деревини ухвалений у 2015 році).

Контракти на експорт деревини укладались із фірмами таких країн як Німеччина, Великобританія, Литва, Австрія, Польща, Нідерланди, Йорданія, Кіпр. Найбільшими експортерами виявились прикордонні лісгоспи – Любомльський та Володимир-Волинський.

* * *

Погода 2 травня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер західний, 7-12 м/с, температура повітря +15…+17. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер західний, 5-10 м/с, +7…+9 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

2 травня  вшановується пам’ять преподобного Івана Ветхопещерника. У народі цього святого називали Іваном Воїном, і вірили в нього як захисника від крадіїв. У цей день був звичай розстилати на землі полотна, класти пироги. Таким чином наші пращури пригощали весну, щоб вона дала хороший врожай. У цей час зацвітає бузина, жовта акація, польовий клен, осина. У народі також помітили: якщо 2 травня дощовий і похмурий день — червень буде сухим і сонячним, тепло —наприкінці місяця буде холодно.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*