На календарі 2 листопада: події, факти, погода, народний прогноз

02.11.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.19 год., зайде о 16.55. Тривалість дня — 9 год. 36 хв.

* * *

Іменинники: Артем, Валерій, Гнат, Микола

* * *

2 листопада в історії України

1902 — народився Сергій Лебедєв, український математик, електротехнік, розробник перших радянських ЕОМ.

1917 — у Києві почався ІІІ Всеукраїнський військовий з’їзд, делегати якого у своїй резолюції вимагали від Української Центральної Ради негайного проголошення незалежної Української республіки, повної українізації армії і флоту, укладення миру. З делегатів з’їзду було сформовано перший Український полк охорони революції, який вступив у бій із прихильниками Тимчасового уряду та більшовиками вже 11 листопада

2000 — у лісі під Таращею на Київщині знайдене тіло нібито журналіста Георгія Ґонґадзе, який зник ще 16 вересня.

* * *

Про це писав “Кордон” у минулі роки цього дня

Волинь може втратити 5 тисяч гектарів берегу на користь Польщі

Через недостатнє фінансування укріплення прикордонних берегів річки Західний Буг у Волинській області, Україна може втратити на користь сусідньої Польщі близько 5 тисяч гектарів земель загальною вартістю понад 862 мільйони гривень.

Про це йдеться в офіційному звіті Державної аудиторської служби, яка провела перевірку роботи Держводагентсва з січня 2015 року по квітень 2018 року. Аналогічна загроза втрати територій на користь інших держав існує на транскордонних ділянках річок Тиса, Дністер, Сож, Прут, Сучава та інших на території Вінницької, Закарпатської, Чернівецької та Чернігівської областей. Загальна вартість необхідних робіт сягає близько 2 млрд гривень.

* * *

Погода 2 листопада

Минулоріч цього дня на Волині було  переважно без опадів, вітер південний, температура повітря +6…+8. Вночі — +3…+5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

2 листопада вшановується пам’ять святого Артемія. Головним провісником погоди цього дня було листя, що опадає. Якщо перший сніг ліг на суху землю до того часу, як дерева повністю скинули листя, то сніг скоро зійде. Поки лист з вишневих дерев не опаде, скільки б снігу не випало, зима не прийде.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*