На календарі 2 квітня: дощ — до хорошого врожаю грибів

02.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.56, зайде о 19.57. Тривалість дня — 13 год. 01 хв.

* * *

Іменинники: Микита, Світлана, Олександра, Марія, Віктор, Уляна, Іван.

* * *

2 квітня в історії України

1994 — президент України Леонід Кравчук скасував розпорядження президента Республіки Крим Юрія Мєшкова від 15 березня про направлення призовників — громадян РК — тільки до військових частин, дислокованих на півострові.

1997 — у Житомирській області відбулося урочисте відкриття Малинської фабрики банкнотного паперу.

2007 — президент Віктор Ющенко видав указ про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів. Після судових розбирань вибори відбулися 30 вересня (опозиціонери для цього мусили скласти повноваження, аби у Раді було менше 2/3 депутатів) і принесли “помаранчеву” коаліцію.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

На Любомльщині затримали осіб, причетних до незаконного ввезення “євроблях”

Оперативники Держприкордонслужби викрили схему незаконного ввезення в Україну транспортних засобів іноземної реєстрації та їх подальшої легалізації на території нашої держави. Робота тривала більше року під процесуальним керівництвом прокуратури Волинської області, що дало змогу встановити усіх членів протиправної групи. Крім того, чітко з’ясовано механізм здійснення протиправної діяльності, який полягав у незаконному ввезенні в Україну з Польщі автомобілів польської і литовської реєстрації. При цьому використовувалися підроблені контрольні талони з відмітками прикордонної служби і митниці про перетин кордону.

* * *

Погода 2 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність без істотних опадів, вітер північно-східний, 7-12 м/с, температура повітря +9…+11. Вночі — мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-східний, 7-12 м/с, 0…+2 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

2 квітня вшановується пам’ять преподобного Єфросина Синозерського і святої мучениці Фотини (Світлани). Наші пращури у цей день зранку виносили з домів на вулицю яскраві льняні вироби, розвішували їх на тинах, воротях, хвіртках, прикрашали гілки берези. У цей час бувають перші грози (більш ранні бувають 23-31 березня), розпускається сіра вільха, якщо немає морозів. У багатьох птахів на початку квітня починається шлюбний період. Дощ цього дня віщував хороший врожай грибів.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*