На календарі 2 грудня: птахи прилетіли з півночі — будуть холоди

02.12.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.08, зайде о 16.18. Тривалість дня — 8 год. 10 хв.

* * *

Іменинники: Йосип, Овдій, Денис, Федір.

* * *

2 грудня в історії України

1890 — народився Олександр Шумський, нарком освіти УРСР, один із батьків «українізації» 1920-х років. Убитий за особистим розпорядженням Сталіна;

1960 — на металургійному заводі ім. Леніна в Кривому Розі відкрито «Криворізько-Комсомольську» доменну піч — найбільшу в світі на той час;

1999 — утворено Український центр народної культури «Музей Івана Гончара».

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

З початку року на Волині вкрали понад 300 автівок

З початку року на території області поліція зареєструвала понад 300 випадків крадіжок із транспортних засобів та 100 випадків незаконних заволодінь автомототранспортом. Безумовно, поліцейські вживають всіх необхідних заходів, спрямованих на розкриття всіх майнових злочинів і притягнення зловмисників до відповідальності.

Однак, крадіжкам можна запобігти. Правоохоронці закликають громадян не забувати дбати про збереження свого майна.

* * *

Погода 2 грудня

Вночі без істотних опадів, вдень — невеликий сніг та мокрий сніг. Місцями налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Утворення снігового покриву висотою 2-4 см. Вiтер пiвденно-захiдний, 5-10 м/с. Температура вночi від 4º морозу до 1º тепла, вдень від 0º до 2º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

2 грудня відзначається день пророка Авдія. У народі цей день називається Авдій Дбайливець. У давнину говорили: «Заметіль дорогу переймає, у щілини земні, у тріщини лихі хвороби заганяє». Майбутню погоду визначали завдяки птахам: якщо до цього дня вони прилетять з півночі — це ознака ранніх холодів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*