На календарі 19 вересня: події, факти, погода, народний прогноз

19.09.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.05, зайде о 19.30. Тривалість дня — 12 год. 25  хв.

* * *

Іменинники: Михайло, Кирило, Андрій, Макар.

* * *

19 вересня в історії України

1858 — народився Адріан Кащенко, український письменник, автор прозових творів про героїку Запорозької Січі.

1941 — німецькі війська увійшли до залишеного радянськими військами Києва. Оточені підрозділи продовжували опір ще приблизно тиждень після падіння міста. У німецький полон у цій операції потрапили 665 тис. осіб.

1991 — у Києві відновлено діяльність Києво-Могилянської академії.

1992 — український стрибун із жердиною Сергій Бубка в Токіо встановив передостанній світовий рекорд на відкритих стадіонах, стрибнувши на 6 м 13 см.

* * *

Про це писав “Кордон” у минулі роки цього дня

В Україні 80% безробітних мають вищу освіту

Про це сказала Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час засідання уряду. “Лише 20% наших випускників шкіл ідуть здобувати професійну освіту, а 80% – вищу. При цьому, більшість, 80% безробітних в нашій країні, це люди з вищою освітою”, – розповіла Міністр.

За словами Гриневич, у Європі в середньому 40% випускників ідуть вчитися в заклади професійної освіти. А, зокрема, в Чехії, Хорватії, Австрії та Фінляндії цей показник сягає 70%.

* * *

Погода 19 вересня

Минулоріч цього дня було хмарно, температура повітря +12…+13.

* * *

Народний прогноз погоди

19 вересня вшановується пам’ять архистратига Михаїла. З 19 вересня вранці починалися Михайлівські приморозки: “Михаїл памороззю землю прихватив”. У давнину наші пращури погоду на зиму визначали за листям осики: якщо воно лягає лицьовою стороною вверх — до студеної зими, виворітною догори — зима буде теплою, а якщо і так, і так — то на помірну зиму.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*