На календарі 19 січня: Хрещення Господнє

19.01.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.17, зайде о 16.52. Тривалість дня — 8 год. 35 хв.

* * *

Іменинники: Роман, Андрій, Лідія, Іван, Марія.

* * *

19 січня в історії України

1906 — у Києві побачив світ перший номер першого українського сатиричного тижневика «Шершень». Його авторами у подальшому були Михайло Коцюбинський, Агатангел Кримський, Осип Маковей, Іван Нечуй-Левицький, Василь Стефаник, Гнат Хоткевич.

1912 — народився Тимофій Левчук, український кінорежисер («В степах України», «Дума про Ковпака»).

1946 — створено Союз українців у Великій Британії.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Волинь заплатила залізниці за пільговиків два мільйони гривень із шести

Впродовж 2018 року регіональна філія “Львівська залізниця” надала послуг із перевезення пасажирів пільгових категорій у приміському сполученні на загальну суму понад 68 млн. 484 тис. грн.

Тоді як органи державної влади та місцевого самоврядування у семи областях (Львівська, Тернопільська, Рівненська, Волинська, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська), які об’єднує залізниця, за рік компенсували магістралі лише 11 млн 906 тис. грн, що становить 17,4 % від фактично витраченої суми. Відтак, збитки Львівської залізниці у приміському сполученні лише за пільгові перевезення у 2018 році становлять понад 56,5 мільйона гривень.

Понад 6 млн грн упродовж минулого року залізниця витратила на забезпечення пільгових приміських перевезень у Волинській області. При цьому за звітний період отримала 2 млн грн компенсації.

* * *

Погода 19 січня

Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. На дорогах ожеледиця. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі 1-6º морозу, вдень від 2º морозу до 3º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

19 січня відзначається свято Хрещення Господнього або Богоявлення. За погодою цього дня прогнозували погоду на літо. Якщо холодна, ясна погода — літо засушливим буде. Похмура і сніжна — на рясний урожай. У давнину говорили: «День теплий — хліб темний (густий)», отже, варто було очікувати хорошого врожаю хлібів. Також на хороший врожай вказували сині хмари та сніг пластівцями.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*