На календарі 19 серпня: “Який день на другий Спас, така і Покрова”

19.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.52, зайде о 20.10. Тривалість дня — 14 год. 18  хв.

* * *

Іменинники: Дмитро, Микола, Андрій, Лідія.

* * *

19 серпня в історії України

1914 — створено керівний орган Українських Січових Стрільців — Українську бойову управу.

1992 — в Києві відкрився I Всесвітній форум українців. У його роботі взяли участь 900 представників закордонного українства із 43 країн, а також посланці з усіх регіонів України.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Пара з Шацька долучилася до всеукраїнського шлюбного рекорду (ФОТО)

У Шацьку пара долучилася до всеукраїнського весільного флешмобу – закохані одружилися у “магічний” день вісімок – 18.08.2018.

У Шацьку цього дня одружилися Володимир Федчишин та Аня Буз. В установі неабияк зраділи парі, яка вирішила поєднати свої долі цього дня, тож молодій родині бажають палкого та міцного кохання на багато років.

* * *

Погода 19 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер південно-західний, 3-8 м/с, температура повітря +27…+29. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-західний, 3-8 м/с, +15…+17 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

19 серпня відзначається свято Преображення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа. У давнину помітили, що зі Спасу “погода преображається”. Погода цього дня вказувала на майбутню осінь: “Який день на другий Спас, така і Покрова (14.10)”. Якщо день був сухим, то й осінь сухою буде, мокрий – мокра осінь, а якщо ясний, слід готуватись до сурової зими.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*