На календарі 19 листопада: біля Михайлового дня нерідко буває повернення тепла

19.11.2019 / Новини

Сьогодні сонце зійде о 7.48 год., зайде о 16.30. Тривалість дня — 8 год. 42 хв.

* * *

Іменинники: Клавдія, Олександр, Павло, Віктор, Герман

* * *

19 листопада в історії України

1919 — засновано Державну заслужену академічну хорову капелу України «Думка»

1921 — декретом Ради народних комісарів УСРР був створений Укрмет — центральна метеорологічна служба республіки

1997 — у складі міжнародного екіпажу вперше здійснив політ у космос громадянин незалежної України, космонавт-дослідник Леонід Каденюк

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Через волинську митницю завезли більше 21 тисячі вживаних авто

За результатами роботи Волинської митниці ДФС впродовж 10 місяців 2018 року легкові автомобілі стали основними у структурі бюджетоформуючих товарів.

Через міжнародні автомобільні пункти пропуску, розташовані на Волині, в Україну за цей час громадяни завезли більше 21 тисячі таких транспортних засобів, що відповідають екологічним стандартам Євро-5. При цьому вони сплатили 1,043 млрд грн митних платежів.

* * *

Погода 19 листопада

Хмарно з проясненням. Без iстотних опадiв. Вночi та ранком мiсцями туман. Вiтер пiвденно-схiдний 7-12 м/с. Температура вночi 3-8º тепла, вдень 8-13º тепла у Луцьку вночi 5-7º тепла, вдень 11-13º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

19 листопада вшановується пам’ять святителя Павла і Варлаама Хутинського. Сніг цього дня обіцяє сніжну зиму, яка особливо сприятлива для озимих. У минулі часи казали: «Якщо лід на річці стає купами, то і хліба будуть купи, а гладко — то і хліба буде мало». У першій третині листопада, біля Михайлового дня (21 листопада), нерідко буває повернення тепла: задощить, затуманить, і підуть відлиги.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*