На календарі 19 липня: події, факти, погода, народний прогноз

19.07.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.30, зайде о 21.29. Тривалість дня — 15 год. 59  хв.

* * *

Іменинники: Марина, Анатолій, Віктор.

* * *

19 липня в історії України

1096 — у битві з половцями під Переяславом великий князь Святополк II розгромив орду хана Тугора.

1270 — у татарській Орді через відмову зректися православної віри стратили рязанського князя Романа Олеговича, якого згодом канонізувала Руська православна церква.

1994 — на урочистому засіданні Верховної Ради новообраний президент України Леонід Кучма склав присягу на вірність українському народові.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

В Україні почали вирощувати квадратні кавуни

В господарстві ТОВ «Дунайський аграрій» з Одещини почали вирощувати кавуни незвичної форми. Про це повідомив керівник компанії Роман Дяжук. За словами фермера, це пробна партія квадратних органічних ягід. Попит на таку продукцію в Україні поки лише формується, але ресторани і торгові мережі нею вже зацікавилися. Дизайнерські ягоди коштують значно дорожче від звичайних.

* * *

Погода 19 липня

Мінлива хмарність. Вночі без істотних опадів, вдень короткочасний дощ, гроза. Вітер західний, 5-10 м/с. Температура вночі 10-15º, вдень 21-26º.

* * *

Народний прогноз погоди

19 липня вшановується пам’ять мученика Єрмія. З давніх часів дійшла традиція на Єрмія варити варення з чорної смородини. Також у цей день вшановується пам’ять преподобної Мокрини (Мокриди). У народі говорили, що осінь по Мокриді потрібно дивитись, якщо 19 липня дощ, то і осінь буде дощовою: “Мокрида мокра — і осінь мокра”.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*