На календарі 19 грудня: скільки на зимового Миколая снігу, стільки буде трави на Миколу теплого

19.12.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.24, зайде о 16.17. Тривалість дня — 7 год. 53 хв.

Новий Місяць 18 грудня: схід — 8.56 захід — 17.37.

* * *

Іменинники: Микола, Максим

* * *

19 грудня в історії України

1919 — Харків став столицею України.

1920 — народився Микола Руденко, український поет, письменник, філософ, правозахисник, засновник Української Гельсінської Групи.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Відбулося урочисте відкриття головної ялинки Любомля (ФОТО)

Традиційно на релігійний празник Святого Миколая, 19-го грудня, у Любомлі урочисто відкрили ялинку. Така ж акція відбулася по всіх райцентрах та населених пунктах країни. На центральній площі міста зібралося чимало людей.

Подивитися на дійство прийшли і малеча, і дорослі. Працівники Любомльського РБК та вихованці Будинку школяра підготували розважальну програму. З новорічно-різдвяними святами любомльчан привітали представники різних органів влади та партійних організацій. Дітвора у супроводі Миколая Чудотворця та Зимоньки (аніматорів) водила хороводи довкола ялинки, відгадувала загадки та взяла участь у “чарівному” флешмобі. Головне новорічне дерево міста засіяло як тільки почало смеркати. Поміж вогнів на ньому майоріли креативні іграшки, виготовлені дітьми. На завершення заходу Миколай роздав маленьким жителям райцентру солодощі.

* * *

Погода 19 грудня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря -4…-6. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 3-8 м/с, -8…-10 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

19 грудня вшановується пам’ять святителя Миколи. З цього дня підходять другі морози — Миколині: “На Студеного Миколу снігу навалить гору”. Якщо на Миколу відлига, посилались на витівки поспішної зими: “Привезли зиму на санях до Миколи, ось тобі і довгождана відлига”. Погода цього дня передвіщала погоду на весняного Миколу (22 травня): “Скільки дає день Миколая снігу, стільки буде трави на Миколу теплого”.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*