На календарі 19 червня: дме холодний сирий південно-західний вітер — чекай негоди

19.06.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.07, зайде о 21.42. Тривалість дня — 16 год. 35  хв.

Новий Місяць 13 червня, захід — 1.14, схід — 11.56.

* * *

Іменинники: Іларіон, Юрій.

* * *

19 червня в історії України

1925 — у Києві відкрилася перша в світі виставка з вивчення просторів Всесвіту.

1996 — Україна та Киргизстан підписали Договір про дружбу й співробітництво.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

На “Ягодині”, дівчині, яка “везла” наркотики, освідчився прикордонник

Оксана Тичковська із села Рівне навчається у Вроцлаві у Польщі, здобуває фах бізнес-аналітика. Коли дізналася, що її коханий Юрій Петрук із Коцюрів уже закінчив Національну академію Дежприкордонслужби й отримав направлення у Харків, поїхала його привітати і провести.

Та під час оформлення паспортів на авто дівчини зреагувала службова вівчарка Анна. В ході детального огляду знайшли пакунки з білим порошком і ще кілька таблеток, заборонених для ввезення в Україну. Дівчині влаштували допит. Попередили, що їй загрожує чималий термін: від 3 до 6 років тюрми. Насправді розіграш влаштував наречений, який по тому попросив у дівчини руки і серця.

* * *

Погода 19 червня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер північно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +26…+28. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північний, 5-10 м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

19 червня вшановується пам’ять преподобного Іларіона Нового. У сільських мешканців розпочинається розпал прополки. З цього приводу є приказка: “Прийшов Іларіон — дурну траву із поля вон”. Наші пращури в цей поспостерігали за комахами: якщо жуки літають ввечері, можна розраховувати на хорошу погоду. Також в народі вважається, що коли цього дня дме холодний сирий південно-західний вітер — чекай негоди.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*