На календарі 19 червня: дме холодний сирий південно-західний вітер — чекай негоди

19.06.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.07, зайде о 21.42. Тривалість дня — 16 год. 35  хв.

* * *

Іменинники: Іларіон, Юрій.

* * *

19 червня в історії України

1925 — у Києві відкрилася перша в світі виставка з вивчення просторів Всесвіту.

1996 — Україна та Киргизстан підписали Договір про дружбу й співробітництво.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Представили нового голову Любомльської райдержадміністрації

19-го червня, новий голова Любомльської РДА приступив до виконання обов′язків зі строком випробування три місяці та оплатою праці відповідно до законодавства. Районному активу новопризначеного очільника представив голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко. Під час зустрічі було окреслено основні аспекти роботи у найближчій перспективі, обговорено нагальні проблеми життєдіяльності району.

* * *

Погода 19 червня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +27…+29. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +16…+18 за Цельсієм.

 

* * *

Народний прогноз погоди

19 червня вшановується пам’ять преподобного Іларіона Нового. У сільських мешканців розпочинається розпал прополки. З цього приводу є приказка: “Прийшов Іларіон — дурну траву із поля вон”. Наші пращури в цей поспостерігали за комахами: якщо жуки літають ввечері, можна розраховувати на хорошу погоду. Також в народі вважається, що коли цього дня дме холодний сирий південно-західний вітер — чекай негоди.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*