На календарі 18 січня: сильний південний вітер — грозове літо

18.01.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.18, зайде о 16.50. Тривалість дня — 8 год. 32 хв.

Новий Місяць 17 січня, захід — 8.57 схід — 18.20.

* * *

Іменинники: Григорій, Роман, Михайло.

* * *

18 січня в історії України

1654 — Переяславська рада ухвалила рішення щодо возз’єднання з Росією.

1963 — у Львові засновано футбольний клуб “Карпати”.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Робін Гуд в спідниці чи Пархомуку просто не пощастило?

Історія із затриманням колишнього голови Любомльської РДА Миколи Пархомука у березні 2017 року здивувала не лише усю Волинь, а й всю Україну. Здавалося б недовго пробув чоловік на своїй посаді: Президент України призначив його очільником райдержадміністрації 24 березня 2016 року, а вже 21 квітня 2017 року — звільнив. Причина такого недовгого перебування на посаді – звинувачення у отриманні хабара у розмірі 2-ох тисяч доларів США за виділення 16-ти гектарів землі в оренду на 10 років та затримання правоохоронцями “на гарячому”: у кафе “Надія”, що в Любомлі. Саме тут, як пізніше повідомила підприємиця Наталія Міненко, яка і давала ці 2 тисячі доларів посадовцю, заздалегідь домовилися зустрітися із Миколою Пархомуком.

* * *

Погода 18 січня

На сьогодні синоптики мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +2…+4. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, -3…-5 за Цельсієм.

***

Народний прогноз погоди

18 січня відзначається Водохресний святвечір, переддень Богоявлення. Цього дня дотримуються суворого посту, тому переддень Богоявлення називають ще Голодною кутею. Якщо цього дня заметіль, сніг і поземка — бути хорошому врожаю.

Якщо зоряна ніч на Водохрещу — буде врожай ягід, гороху і хліба. Сильні південні вітри 18 січня передвіщають грозове літо, а заметіль на Водохрещу приносить заметіль на Масницю. Повний місяць цього дня обіцяє великий розлив річок навесні.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*