На календарі 18 грудня: на Сави сильний вітер — дутиме до кінця місяця

18.12.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.24, зайде о 16.17. Тривалість дня — 7 год. 53 хв.

* * *

Іменинники: Сава, Захар, Микита.

* * *

18 грудня в історії України

1892 — народився Микола Куліш, український письменник, режисер, драматург;

1957 — ЦК КПУ видав постанову про видання Української радянської енциклопедії;

2007 — Юлія Тимошенко вдруге стала прем’єр-міністром України;

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

В Україні на 10 працюючих припадає 11 пенсіонерів

В Україні не зможуть виконати обіцянки щодо щорічної індексації пенсій без розмежування податків і внесків на соціальне страхування. Про це журналістам повідомив голова Пенсійного фонду України Євген Капінус. За його словами, сьогодні в Україні на 10 працюючих припадає 11 пенсіонерів.

На початку березня 2018 року Міністерство соціальної політики в рамках пенсійної реформи заявило про наміри ввести законодавчі зміни для того, щоб під час нарахування пенсії роль стажу була більш вагомою, ніж роль заробітної плати, тим самим підвищивши суму пенсійних виплат для людей з великим трудовим стажем і невеликою зарплатою.

* * *

Погода 18 грудня

Мiнлива хмарнiсть. Без опадiв. Вiтер пiвденно-захiдний, 7-12 м/с. Температура вночi 0-5º тепла, вдень 9-14º тепла у Луцьку вночi 1-3º тепла, вдень 11-13º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

18 грудня відзначається день пам’яті преподобного Сави Освященного. Продовжуються Варварині морози. У давнину говорили: «Сава стелить, Сава гвіздки гострить, Сава шлях засалює», що означало, що дороги ставали слизькими. Цього дня все ще спостерігали за димом: якщо він стовпом — на мороз; якщо без вітру б’є до землі — треба чекати снігу. А якщо на Саву дув сильний вітер, такого ж вітру слід було чекати до кінця місяця.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*