На календарі 18 червня: вітер зі сходу — літо буде вітряним і дощовим

18.06.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.07, зайде о 21.42. Тривалість дня — 16 год. 35  хв.

* * *

Іменинники: Леонід, Ігор, Федір, Костянтин.

* * *

18 червня в історії України

1681 — народився Феофан Прокопович, український теолог, письменник, поет.

1939 — у Каневі відкрито пам’ятник на могилі Тараса Шевченка.

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

На Любомльщині виявили африканську чуму свиней

Два трупи диких свиней вартові кордону знайшли неподалік села Бережці вранці 16-го червня та оперативно повідомили представників Держпродспоживслужби. На місце одразу виїхала група фахівців, які згодом виявили ще два трупи. У тварин були відібрані проби. Наступного дня надійшов результат: дикі свині загинули від африканської чуми.

У районі було своєчасно впроваджено комплекс протиепізоотичних заходів, які, як з’ясувалося, запобігли розповсюдженню небезпечного захворювання по території району.

* * *

Погода 18 червня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність переважно без опадів, вітер північно-західний, 3-8 м/с, температура повітря +26…+28. Вночі — можливий дощ, місцями грози, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +15…+17 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

18 червня відзначається день священномученика Дорофія, єпископа Тірського. У народі говорили: “День Дорофія — ранок вечора мудріше”. Якщо в цей день сонце парить і тиша в повітрі, можна готуватись до грози. З Дорофія розпочинаються найкоротші ночі — “горобині”. Також вважається що коли цього дня вітер дме зі сходу — літо буде вітряним і дощовим.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*