На календарі 18 березня: погода гарна — влітку градобою не буде

18.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.29, зайде о 18.33. Тривалість дня — 12 год. 04 хв.

* * *

Іменинники: Раїса, Андрій, Костянтин, Юрій, Іван.

* * *

18 березня в історії України

1913 — у Львові створено організацію «Січові стрільці», одну з найкращих регулярних формацій армії УНР у 1917-1919 роках.

1917 — у Києві відкрилася перша українська гімназія.

2000 — Верховна Рада України ухвалила закон «Про державні нагороди України».

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Любомльський “Л-Транс” — чемпіон району з футзалу

18 березня фінішував чемпіонат Любомльщини з футзалу. Цього дня вирішувалося, хто ж потрапить до трійки призерів турніру. Інтриги додавав той факт, що на звання переможця за сприятливих обставин претендували одразу чотири команди: “Л-Транс” (Любомль), “Нива” (Згорани), “ТМО” (Любомль) і Машів. У підсумку бронзові нагороди дісталися гравцям згоранської “Ниви”, срібні — Машеву, золоті — “Л-Трансу”. Кращим захисником визнано Миколу Маляса (Машів), голкіпером — Ігоря Мелюха (“Нива”). Найкращим бомбардиром, а відтак — й нападаючим став гравець полапівської команди Максим Самойліч, який на цьому турнірі забив 30 м’ячів.

* * *

Погода 18 березня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер західний, 7-12 м/с, температура повітря +11…+13. Вночі — можливий дощ, вітер західний, 7-12 м/с, +3…+5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

18 березня відзначається день пам’яті мученика Конона Ісаврійського. У народі святого Конона називають Городником. З цього дня починалась гаряча городня пора. У народі говорили: «На Конона Градаря починай копати грядки в городі». За погодними прикметами, якщо на Конона гарна погода — влітку градобою не буде.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*