На календарі 17 січня: «сніг на деревах гілки гне — літом бджоли роїтися будуть»

17.01.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.19, зайде о 16.48. Тривалість дня — 8 год. 29 хв.

* * *

Іменинники: Артем, Денис, Остап, Олександр.

* * *

17 січня в історії України

1862 — народився Михайло Мальцев, український учений, хірург-ветеринар.

1892 — народився Дмитро Котко, український хоровий диригент.

1921 — у Відні створено Український вільний університет, незабаром переведений у Прагу.

2010 — перший тур виборів президента України. Переможці — Віктор Янукович (35,32%) і Юлія Тимошенко (25,05%), які вийшли до другого туру. Ці вибори одностайно були визнані взірцем дотримання демократичних норм.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Ціна курятини на українському ринку – найнижча серед країн Європи

На українському ринку зберігається найнижча серед європейських країн ціна курячого м’яса. Про це, зокрема, свідчить аналіз роздрібних цін у різних країнах ЄС на куряче філе, одну з найдорожчих частин курки, – передає 24 канал.

Навіть найвища роздрібна ціна курячого філе на українському ринку – це все ж, щонайменше удвічі-тричі дешевше, ніж в країнах Європи.

* * *

Погода 17 січня

Мiнлива хмарнiсть. Без опадiв. Мiсцями туман, слабка ожеледь. На дорогах мiсцями ожеледиця. Вiтер пiвденно-схiдний, 3-8 м/с. Температура вночi 1-6° морозу, вдень 1-6° тепла у Луцьк вночi 3-5° морозу, вдень 3-5° тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

17 січня вшановується пам’ять преподобного Теоктиста, Зосими Пустельника, який жив у IV ст. У народі Зосима вважається покровителем бджіл. Про бджіл говорить і прикмета цього дня: якщо «сніг на деревах гілки гне — літом бджоли роїтися будуть». А якщо на небі немає хмар при сильному морозі, то морозна погода буде стояти і надалі та не скоро відступить.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*