На календарі 17 липня: яка цього дня погода — такою буде й 11 серпня

17.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.27, зайде о 21.31. Тривалість дня — 16 год. 04  хв.

* * *

Іменинники: Андрій, Олексій, Ольга, Тетяна, Марія, Анастасія, Олександра.

* * *

17 липня в історії України

1995 — у ході офіційного візиту президента України Леоніда Кучми до Білорусі підписано Договір між Україною й Республікою Білорусь про дружбу, добросусідство та співробітництво.

2014 — російським зенітним ракетним комплексом «Бук» біля Тореза Донецької області з території так званої Донецької народної республіки збито рейсовий пасажирський літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines, загинули всі пасажири та екіпаж (загалом 298 осіб)

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Любомльській ЦРЛ зможуть швидше отримувати аналізи крові (ФОТО)

На Волині завдяки реалізації проекту Світового банку “Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей” лікарі за допомогою аналізаторів гематологічних зможуть швидше отримувати результати аналізу крові у пацієнтів.

Серед медичних закладів, які отримали нове обладання — також і Любомльска ЦРЛ. Обладнання закуплено завдяки реалізації субпроекту “Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області”.

* * *

Погода 17 липня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, місцями грози, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +19…+21. Вночі — можливий дощ, вітер західний, 5-10 м/с, +12…+14 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

17 липня відзначається день пам’яті святого благовірного великого князя Андрія Боголюбського. У минулі часи дивились, чи немає жовтого листя на деревах, якщо є, то осінь рано настане.

Цей день визначав погоду 11 серпня: “Який Андрій – такий і Калинник (11 серпня)”. Наші пращури у цей день спостерігали, як “грає місяць”. Якщо його можна побачити при сході, то здається, нібито він перебігає з місця на місце, міняє свій колір і ховається в хмари. Така “гра” вказує на хороший урожай.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*