На календарі 16 січня: яка погода на Малахія, такою буде й у березні

16.01.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.20, зайде о 16.47. Тривалість дня — 8 год. 27 хв.

* * *

Іменинники: Павло, Жанна, Ірина, Яна.

* * *

16 січня в історії України

1919 — Українська Директорія оголосила війну більшовицькій Росії.

1954 — місто Проскурів перейменовано на Хмельницький.

1991 — папа Римський Іван Павло II заснував в Україні греко-католицьку ієрархію.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

За два тижні нового року на Волині зловили понад три десятки п’яних водіїв

На Волині від початку року зафіксували 34 випадки керування в нетверезому стані.

На водія, який вперше сів за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння чекає адміністративна відповідальність у вигляді штрафу 10 200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік, – зазначають в управління патрульної поліції у Волинської області. Якщо водій вдруге порушив закон тоді на нього чекає штраф у розмірі 20 400 гривень та позбавлення права керування на 3 роки. У випадку, якщо керманич втретє за рік керував транспортним засобом у нетверезому стані, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в 40 800 гривень та позбавлення права керування на 10 років.

* * *

Погода 16 січня

Мінлива хмарність. Без опадів. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі від 3º морозу до 2º тепла, вдень 2-7º тепла у Луцьку вночі від 1º морозу до 1º тепла, вдень 3-5º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

16 січня вшановується пам’ять святого пророка Малахія. За народним повір’ям, лише 16 січня можна напоумити людину, яка страждає від меланхолії. І якщо зараз меланхолічність вважається рисою характеру, то у минулі часи це вважалось душевною хворобою. Якщо цього дня на небі з’являлася біла велика хмара, це передвіщало хурделицю і заметіль. Погода на Малахія вказує, якою буде погода у березні. А ще в народі кажуть, що коли 16 січня падає сніг, то вночі вдарить сильний мороз.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*