На календарі 16 серпня: який день, такий і жовтень

16.08.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.48, зайде о 20.16. Тривалість дня — 14 год. 28  хв.

* * *

Іменинники: Антон, Кузьма, Іван, Соломія.

* * *

16 серпня в історії України

1884 — народився Ісак Мазепа, український політичний діяч, один із лідерів УСДРП, міністр внутрішніх справ в уряді Бориса Мартоса, керівник уряду УНР періоду Директорії.

1992 — у Каховці Херсонської області почався І фестиваль “Таврійські ігри” (до 20 серпня).

1998 — у Луганську внаслідок вибуху на шахті ім. XIX партз’їзду загинули 24 гірники.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Трудова міграція “вбиває” кваліфікованих спеціалістів

У легкій промисловості нерідко стається, що працівники після нетривалих поневірянь на заробітках повертаються і намагаються поновитися на колишньому місці роботи.

Вітчизняні роботодавці відзначають значну втрату кваліфікації у працівників, які повернулися із заробітків з-за кордону. Причиною цього вважають деградацію фахівців через низькокваліфіковану працю.

* * *

Погода 16 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря +20…+22. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 3-8 м/с, +10…+12 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

16 серпня вшановується пам’ять преподобного Антона Римлянина, Новгородського чудотворця. У народі святого називали Антон Віхровій, оскільки у цей день часто буває вітер, по якому судять про майбутню зиму. Якщо на Антона вихор — чекай сніжну зиму. Ще в давнину помітили, який цей день, такий і жовтень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*