На календарі 16 квітня: дощ до — пізньої і похмурої весни

16.04.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.26, зайде о 20.21. Тривалість дня — 13 год. 55 хв.

* * *

Іменинники: Микита, Іван, Йосип.

* * *

16 квітня в історії України

1710 — запорозьким гетьманом обрано Пилипа Орлика.

1841 — народилася Христина Алчевська, український педагог, організатор народної освіти, засновник перших народних недільних шкіл.

2000 — на референдумі більшість жителів України підтримала ідею скорочення складу Верховної Ради і позбавлення депутатів недоторканності.

* * *

Про це писав Кордон рік тому

Юна художниця з Шацька здобула перемогу на всеукраїнському конкурсі

Вихованка гуртка “Ми малюємо світ” Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості – Ірина Мартинюк, здобула перемогу у всеукраїнській виставці-конкурсі декоративно-вжиткового і образотворчого мистецтва “Знай і люби свій край”. Диплом І ступеня Українського державного центру позашкільної освіти отримала відразу за 2 роботи — “Тиха ніч” (олійний живопис) та “Резиденція Папи Римського у Львові” (акварель). Ще один акварельний малюнок “Коні” також нагороджено грамотою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за перемогу у всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка “Зоологічна галерея”.

* * *

Погода 16 квітня

На сьогодні синоптики прогнозують дощ зі снігом, вітер північно-східний, 7-12 м/с, температура повітря +6…+8. Вночі — можливий дощ, вітер північно-східний, 5-10 м/с, +3…+5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

16 квітня наші пращури продовжували слідкувати за льодом: якщо він на озерах потоне — рік буде важким. Садівники вже розпочинали саджати груші, сливи, смородину, обрізати дерева і кущі. Дощ 16 квітня — прикмета того, що весна буде пізньою і похмурою.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*