На календарі 16 грудня: вітер з півночі — до великих морозів

16.12.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.22, зайде о 16.16. Тривалість дня — 7 год. 54 хв.

Місяць: остання чверть 10 грудня, схід — 6.07 захід — 15.36.

* * *

Іменинники: Сава, Федір, Іван, Гаврило.

* * *

16 грудня в історії України

1976 — стала до ладу друга лінія Київського метрополітену.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

Ігор Гузь прозвітував про роботу за 2017 рік (ФОТО, ВІДЕО)

Народний депутат від волинського мажоритарного округу №19 Ігор Гузь прозвітував перед громадою про третій рік роботи. Підбивали підсумки та ключові результати діяльності в окрузі та парламенті у п’ятницю, 15 грудня в Литовежі Іваничівського району.

На захід запросили представників громад округу, депутатів облради, а також місцевих журналістів та громадських активістів.

“Я завжди відкритий до співпраці. Працюю динамічно і темпів збавляти не збираюся. Разом з командою відвідали кожен із 211-ти населених пунктів та розглянули понад 4500 звернень від виборців, щоб чітко розуміти, які проблеми турбують людей. Наша робота – динамічна і ми не будемо збавляти темпу. А насправді, давати оцінку моїй депутатській роботі повинна дати громада”, — зазначив народний депутат.

* * *

Погода 16 грудня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер південно-східний, 7-12 м/с, температура повітря -1…-3. Вночі — сніг, вітер південно-східний, 5-10 м/с, -3…-5 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

16 грудня вшановується пам’ять преподобного Івана Мовчальника. У народі цей день називали Днем Світової Німоти і радили як можна менше розмовляти та розповідати про себе, щоб уникнути безглуздих пліток. Для цього дня є цікава прикмета: якщо сніг падає на талу землю, то людям важко буде жити, а на мерзлу — легше. Якщо цього дня вітер дме з півночі, то вважалось, що будуть великі морози.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*