На календарі 16 березня: півень кричить часто — до поганої погоди

16.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.34, зайде о 18.30. Тривалість дня — 11 год. 56 хв.

* * *

Іменинники: Василь, Зіновій.

* * *

16 березня в історії України

1664 — поляки розстріляли українського гетьмана Івана Виговського.

1880 — за підозрою в революційній агітації заарештований український поет Іван Франко.

1917 — у Києві відбулася велика маніфестація — День свята революції; в ході мітингу кияни знищили пам’ятник Столипіну

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Любомльська райрада “заховала” на депозитах 10 мільйонів

Таким чиному були проігноровані фінансові потреби ОТГ та першочергові потреби району. Про такий крок інтернет-виданню “БУГ” розповіли джерела у Любомльській райраді.

Станом на 1 березня 2018 року управління фінансів Любомльської РДА за відповідним рішенням керівництва райради розмістило 10 мільйонів гривень загального фонду районного бюджету на депозиті в “Укргазбанку”. Кошти розмістили до 20 грудня 2018-го під 10 % річних. Відповідний дозвіл управлінню фінансів районна рада дала своїм рішенням про прийняття районного бюджету 27 грудня 2017 року. При цьому на практиці не врахували позицію об’єднаних громад району, що мають бюджетні запити, для забезпечення яких і могли витратити кошти. Зокрема, йдеться про можливе фінансування на оновлення інфраструктури, забезпечення необхідним школи, садочки, клуби та інші об’єкти у населених пунктах Любомльщини.

* * *

Погода 16 березня

На сьогодні синоптики прогнозують дощ, вітер західний, 7-12 м/с, пориви до 15-20 м/с, температура повітря +7…+9. Вночі — можливий дощ, вітер західний, 7-12 м/с, +2…+4 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

16 березня вшановується пам’ять протоієрея Петра Турчанинова. У минулі часи помітили, яка середина березня — таке і літо. У селян була традиція обходити навхрест поле, тим самим вказували, що сонцю ніколи відпочивати, потрібно і вологу вести, сніжицею поле поїти. З цього дня для городників розпочинається підготовка картоплі на посадку. А ще народ вважається, що коли цього дня півень кричить часто і не вчасно — до поганої погоди.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*