На календарі 15 жовтня: небо ясне — невдовзі буде морозно

15.10.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.20 год., зайде о 18.07. Тривалість дня — 10 год. 47 хв.

* * *

Іменинники: Андрій, Костянтин, Ганна, Борис, Василь, Дмитро, Іван, Михайло, Петро.

* * *

15 жовтня в історії України

1583 — українські землі у складі Речі Посполитої поряд із більшістю європейських держав перейшли з Юліанського на Григоріанський календар.

1959 — від кулі агента КДБ загинув голова проводу ОУН Степан Бандера

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

У Хворостові організували бізнес на гарбузах

Їх тут висівають гектарами. Плодами годують живність, а от насіння продають. Таким гарбузовим бізнесом селяни займаються уже десять років.

У селі гарбузів сіють більше, ніж зернових та картоплі. Насіння вибирають цілими родинами, а ягоди називають диньками. Розмір гарбузів – не головне, важливо, щоб всередині було якісне насіння. Саме з нього селяни і мають зиск. Спершу висушують його на спеціально облаштованих дошках просто неба. Після того, як день полежать на сонці, насіння переносять сушитись на плити. Якщо ж дощить, забирають все у хату.

* * *

Погода 15 жовтня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність без опадів, вітер південно-східний, 3-8 м/с, температура повітря +21…+23 градуси. Вночі — мінлива хмарність, без опадів, вітер південно-східний, 3-8 м/с, +8…+10 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

15 жовтня вшановується пам’ять святого Кипріана. Ясне небо цього дня передвіщає, що невдовзі буде морозно. А якщо на Кипріана сильний дощ і льодяний вітер — на студену зиму. У цей час відбувається ранній перехід середньодобової температури повітря через відмітку в 0 градусів Цельсія.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*