На календарі 15 квітня: на південь тягнеться клин журавлів — рік буде неврожайним

15.04.2020 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.28, зайде о 20.19. Тривалість дня — 13 год. 51 хв.

* * *

Іменинники: Григорій, Сава, Микита.

* * *

15 квітня в історії України

1540 — перша писемна згадка про місто Тернопіль. До речі, цього ж дня у 1944 році місто було звільнено від німецької окупації.

1921 — народився Георгій Береговий, льотчик-космонавт СРСР українського походження.

1994 — Україна увійшла до економічного союзу країн СНД на правах асоційованого члена

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

Вишнів став чемпіоном району з баскетболу

У спортивних залах Любомльського професійного ліцею та школи № 3 відбувся чемпіонат району з баскетболу.

Спершу учасники позмагалися на груповому етапі. За його підсумками команди, які посіли у групах другі місця, змагалися за третє місце, а переможці груп боролися за звання чемпіона”.

Отож, у грі за матчі за третє місце сильнішою виявилася команда Штунь, яка перемогла Згорани (28:15), а у вирішальному поєдинку Вишнів з рахунком 28:18 переміг Любомль і, як і торік, став чемпіоном району

* * *

Погода 15 квітня

Мінлива хмарність. Вночі без опадів, вдень місцями невеликий дощ. Вітер західний, 7-12 м/с, вдень пориви вітру 15-20 м/с. ВНОЧІ СИЛЬНІ ЗАМОРОЗКИ 0,-5º, вдень 4-9º тепла у Луцьку ВНОЧІ СИЛЬНІ ЗАМОРОЗКИ -2,-4º, вдень 6-8º тепла..

* * *

Народний прогноз погоди

15 квітня вшановується пам’ять преподобного Тита чудотворця і мученика Полікарпа. У народі Тита називали Льодоломом, оскільки у цей час розкриваються від льоду річки. До середини квітня виходили зимові припаси. У народі говорили: “Нічого немає, ні кришки, ні зерна, ні краплі”; “Полікарпів день — початок безхліб’я”. Наші пращури вважали: якщо у цей день весняні води течуть повільно, лід тоне, значить буде тяжко людям у цьому році. Також в народ вважається, що коли цього дня на південь тягнеться клин журавлів — рік буде неврожайним і невдалим.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*