На календарі 15 грудня: йде дощ цього дня — йтиме ще 40 днів і тиждень

15.12.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.22, зайде о 16.16. Тривалість дня — 7 год. 54 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Андрій, Матвій, Степан, Кирило.

* * *

15 грудня в історії України

1932 — ЦК Компартії України оприлюднив перелік 82 районів України, куди припинялося надходження промислових і продовольчих товарів «за зрив планів хлібозаготівлі».

2000 — Чорнобильська АЕС остаточно припинила продукувати енергію.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Показали світлини любомльських пожежників 1925-го року

В мережі Інтернет вдалось розшукати дуже цікаве фото з Волині. На першому фото можна побачити невідому сторінку з життя Волині. По-перше, бачимо як виглядали волинські пожежники в місті Любомлі в 1925 році.

По-друге, що надзвичайно цікаво, фото зроблене на фоні Палацу Браницьких, який був зведений в 1781 році. На жаль пам’ятка не збереглась в первісному вигляді, роки війни наклали на неї свій відбиток і до наших часів збереглось тільки південне двохповерхове крило палацу.

* * *

Погода 15 грудня

Вночi невеликий дощ, подекуди з мокрим снiгом, вдень без опадiв. Вночi та вранцi на дорогах мiсцями ожеледиця. Вiтер пiвденно-захiдний, 7-12 м/с, вдень мiсцями пориви 15-20 м/с. Температура вночi вiд 1º морозу до 4º тепла, вдень 2-7º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

15 грудня відзначається день пророка Авакума. Наші пращури цього дня спостерігали таку закономірність: якщо в середині грудня багато снігу, буде багатий урожай трав улітку. Подальшу погоду у минулі часи 15 грудня визначали за допомогою ялинки: якщо її сухі гілки згинаються — значить будуть заметілі, а якщо вирівнюються — чекайте ясної погоди. Якщо ж цього дня йде дощ, то йтиме він ще 40 днів і тиждень.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*