На календарі 15 березня: яка погода — такий і липень

15.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.36, зайде о 18.28. Тривалість дня — 11 год. 52 хв.

* * *

Іменинники: Сава, Богдан, Арсен, Йосип, Василь.

* * *

15 березня в історії України

1917— у Києві засновано Український військовий клуб імені Павла Полуботка.

1927 — поблизу Запоріжжя почалося будівництво Дніпровської ГЕС, п’ятого ступеня каскаду гідроелектростанцій на річці Дніпро.

1937 — у місті Чикаго (США) відкрився перший у світі банк донорської крові.

1939 — проголосила незалежність Карпатська Україна.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

Любомльська ОТГ “приросте” ще двома громадами

Про це йшлося на позачерговій сесії самоврядного органу, що відбулася 15 березня. Розглянувши пропозиції Зачернецького і Хворостівського сільських голів — відповідно Галини Шиманюк і Петра Пархомука, депутати ОТГ дали згоду на приєднання відповідних територіальних громад. Щоправда, процес приєднання досі не завершився, і згадані сільради продовжують функціонувати як окремі юридичні особи.

* * *

Погода 15 березня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер південно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +6…+8. Вночі — можливий дощ, вітер південний, 7-12 м/с, +2…+4 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

15 березня вшановується пам’ять священномученика Федота Киринейського. З давніх часів по цьому дню дивились, яким буде літо. Якщо дме теплий вітер, то чекали теплого дощового літа. Якщо сніг, мороз, північний вітер, то влітку тепла не буде. А якщо зранку зарядить дощ, то лити буде все літо. І хоча погода ще може бути достатньо холодною, з цього дня закінчуються стійкі морози. Також в народі вважається, що яка 15 березня погода, таким і липень буде.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*