На календарі 14 вересня: день ясний і теплий – осінь та зима будуть теплими

14.09.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.57 зайде о 19.41. Тривалість дня — 12 год. 44  хв.

Новий Місяць 9 вересня, схід — 12.24, захід — 22.14.

* * *

Іменинники: Варвара, Дарія, Семен, Марта, Дарина.

* * *

14 вересня в історії України

1906 — народився Олександр Пащенко, український графік, автор ліногравюр в альбомі “Київська сюїта” та офортів на тему шевченкіани.

1929 — футболісти київського “Динамо” провели свій перший міжнародний матч — зі збірною робітників Нижньої Австрії — й програли гостям із рахунком 3:4.

1939 — у США авіаконструктор, українець Ігор Сікорський підняв у повітря свій перший гелікоптер (вертоліт) VS-300.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

У селі Смоляри-Світязькі вчителі розмалювали зупинку.

Вчителі ЗОШ І-ІІ ступеня в селі Смоляри-Світязькі Шацького району прикрасили зупинку, яка уже мала не дуже привабливий вигляд, розмалювавши квітами. Тепер вона має їй своєрідний ніжний вигляд, і є надія радуватиме око усіх мешканців села і гостей.

* * *

Погода 14 вересня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер південний, 3-8 м/с, температура повітря +24…+26. Вночі — можливий дощ, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +13…+15 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

14 вересня відзначається день пам’яті преподобного Симеона Стовпника і матері його Марфи. З цього дня починається старе Бабине літо, яке триває до 21 вересня. За цим днем наші пращури визначали погоду на майбутню осінь. Якщо перший день Бабиного літа ясний і теплий, то осінь та зима буде теплою; сухо – осінь суха. А якщо піде дощ, то вся осінь буде дощовою.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*