На календарі 14 липня: яка погода, такою буде й 14 листопада

14.07.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 5.24, зайде о 21.34. Тривалість дня — 16 год. 10  хв.

* * *

Іменинники: Кузьма, Дем’ян, Петро, Ангеліна, Василь, Костянтин, Лев.

* * *

14 липня в історії України

1021 — митрополит Київський Іван І урочисто відкрив мощі святих руських князів Бориса та Гліба і встановив день вшанування їхньої пам’яті.

1894 — у Львові між командами міста і Кракова відбувся перший в українській історії міжнародний футбольний матч.

1995 — помер у Києві святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Володимир (Романюк).

* * *

Про це писав “Кордон“ рік тому

У Світязі на швидкість їли пончики

У селі Світязь в рамках фестивалю пончиків відбувся конкурс на швидкісне поїдання страви. Провели захід на Центральному пляжі населеного пункту. Участь у конкурсі взяли шестеро сміливців: п’ять чоловіків та одна жінка. Кожному дали по шість пончиків та хвилині часу. До слова, смаколики можна було запивати водою. Дехто діяв за принципом “як не з’їм, то понадкушую”. Врешті усі надкушені вироби потім позабирали з собою.

* * *

Погода 14 липня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий дощ, вітер північний, 3-8 м/с, температура повітря +19…+21. Вночі — можливий дощ, вітер північно-західний, 5-10 м/с, +11…+13 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

14 липня відзначається день пам’яті святих чудотворців безсерібреників Косми і Даміана. У селян у цей час починалась косовиця: “Кузьма і Дем’ян прийшли — на косовицю пішли”. До цього часу поспіває малина, перші овочі. Наші пращури на Кузьму і Дем’яна варили варення з аґрусу. У минулі часи помітили, хороша погода 14 липня обіцяє хорошу погоду 14 листопада, а якщо буде погана погоду у цей день, то й 14 листопада нічого хорошого не чекай.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*