На календарі: 14-го жовтня відзначають Покрову та державні свята борців за волю України

14.10.2017 / Відео, Новини

Сьогодні сонце зійде о 7.46 год., зайде о18.32. Тривалість дня — 10 год. 46 хв.
Місяць — в останній чверті, захід — о 16.35 год., схід — о 3.31 год.

* * *

Іменинники: Сава, Михайло, Роман, Віра, Марія, Олександр, Григорій, Іван

* * *

14 жовтня в історії України
Цього дня відзначають такі державні свята:

  • День Захисника України
  • День Українського козацтва

1942 — офіційна дата народження Української Повстанської Армії.

1990 — «Революція на граніті»: на підтримку голодуючих студентів у Києві починають страйкувати й виходити на багатотисячні мітинги в центр міста цілі навчальні заклади, старші класи шкіл і ПТУ

Розповідь дітей про Героїв та мужніх захисників Батьківщини. Не забудьте 14-го жовтня вшанувати пам’ять борців усіх поколінь за волю України.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

У Любомлі і Шацьку відбулися заходи з нагоди Дня захисника України, в яких взяли участь бійці УПА, учасники АТО, представники влади, громадськості, духовенства. А маленькі прихожани свято-Миколаївського храму села Пульмо привітали зі святом прикордонників.

* * *

Погода 14 жовтня

На сьогодні синоптики прогнозують дощ, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря +11…+13 градусів. Вночі — дощ, вітер північно-західний, 7-12 м/с, +8…+10 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

14 жовтня відзначається свято Покрови Пресвятої Богородиці. Цього дня наші пращури вперше зустрічали зиму. На Покрову особливу увагу приділяли вітру: якщо цього дня вітер зі сходу чи півночі — зима буде холодною; з півдня — теплою; із заходу — до сніжної зими; а якщо вітер мінливий, то й зима буде перепадистою. Також вважається, що коли цього дня сніг не покрив землю — не покриє в листопаді та грудні; коли дня листя не опаде з вишень — на теплу зиму, а якщо опаде — на сувору.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*