На календарі 13 серпня: сонце при сході яскраво-червоне і незабаром ховається у хмари — чекай дощу

13.08.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.07, зайде о 20.50. Тривалість дня — 14 год. 43  хв.

Новий Місяць 11 серпня, схід — 8.28, захід — 22.09.

* * *

Іменинники: Євдоким, Сергій, Антон, Георгій, Юрій.

* * *

13 серпня в історії України

1898 — народився Володимир Заболотний, український архітектор. Засновник і президент Академії архітектури України. Автор проекту будинку Верховної Ради України.

1944 — при Київському державному університеті ім. Т. Шевченка відкрився економічний факультет.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

На Любомльщині змагалися екстремали-гонщики із двох держав

У неділю, 13-го серпня, поблизу Великого Згоранського озера відбулися міжнародні автоперегони. Метою заходу було пропагування спорту та дружніх відносин українських ралістів із закордонними колегами.

Подивитися на круті віражі зібралася чимала кількість людей. Прибули гості з усієї Волині, інших областей України та Білорусі. Учасники змагались у двох категоріях “Туризм” та “Екстрим”. Загалом 20 екіпажів (2 з яких боролися в обох видах). Були й квадроцикли, однак смугу бездоріжжя не долали.

* * *

Погода 13 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 3-8 м/с, температура повітря +25…+27. Вночі — ясно, без опадів, вітер східний, 1-3 м/с, +14…+16 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

13 серпня відзначається день пам’яті праведника Євдокима. У народі цей день називали Євдокимове заговіння, оскільки з 14 серпня починається Успенський піст. У минулі часи наші пращури слідкували на Євдокима за сходом сонця: якщо воно при сході яскраво-червоне і незабаром ховається у хмари — можна чекати дощу.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*