На календарі 13 листопада: цього дня відзначали Юрову, свято рибалок

13.11.2019 / Новини

Сьогодні сонце зійде о 7.38 год., зайде о 16.37. Тривалість дня — 8 год. 59 хв.

* * *

Іменинники: Іван, Артем, Василь, Кузьма

* * *

13 листопада в історії України

1889 — народився український письменник Остап Вишня (Павло Михайлович Губенко)

1918 — у Львові Українська національна рада ухвалила тимчасовий основний закон, яким проголошено Західноукраїнську Народну Республіку

1956 — на Ворошиловградському (нині – Луганськ) металургійному заводі вступила в дію найбільша в Європі мартенівська піч

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

На Любомльщині у підприємця забрали землю зі ставком

Державі повернули земельну ділянку з угіддям водного плеса площею 2,3 га й вартістю 6,2 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Прокурори з’ясували, що у листопаді 2003 року між Любомльською райдержадміністрацією та місцевим підприємцем було укладено договір оренди земельної ділянки із земель водного фонду на території Підгородненської сільської ради Любомльського району строком на 25 років для риборозведення. У порушення вимог чинного законодавства розмір орендної плати за користування водним об’єктом та земельною ділянкою в договорі було встановлено без проведення обов’язкової нормативної грошової оцінки, що призвело до ненадходження належних сум коштів до бюджету.

* * *

Погода 13 листопада

Мінлива хмарність,бБез опадів Вітер південний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 11-16º тепла, у Луцьку 5-7º тепла, вдень 12-14º тепла.

* * *

Народний прогноз погоди

13 листопада вшановується пам’ять апостолів від 70-ти: Стахія, Амплія, Урвана, Наркиса, Апелія і Аристовула. У давнину цього дня відзначали Юрову, свято рибалок. У народі казали: «Хороший рибалка має за клюванням знати, що рибу сазаном звати». Наші пращури цього дня прислуховувались до снігура: якщо він свистить — незабаром зима буде.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*