На календарі 13 грудня: у ніч на Андрія дівчата ворожать

13.12.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.20, зайде о 16.16. Тривалість дня — 7 год. 56 хв.

Місяць: остання чверть 10 грудня, схід — 2.52 захід — 14.15.

* * *

Іменинники: Андрій, Антон, Дмитро.

* * *

13 грудня в історії України

1877 — народився Микола Леонтович, український композитор, хоровий диригент і педагог. Його обробка “Щедрика”відома у всьому світі як різдвяна колядка “Carol of the Bells”.

1963 — помер Василь Симоненко, український поет-“шістдесятник”.

1991 — президент України Леонід Кравчук оголосив про остаточне перепідпорядкування армії і флоту на території республіки київському керівництву.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

У Головненському лісництві відновили ще одне джерело

Рекреаційні пункти постійно оновлюються, влаштовуються нові місця для відпочинку, встановлюються бесідки у багатьох прекрасних куточках лісових масивів району. А у Головненському лісництві ДП “Любомльський лісгосп” – своєрідний підхід до пошуку таких місць. Тут, у своєму обході, майстер лісу Володимир Литвинюк почистив та відновив уже другу криницю серед лісу (перша знаходиться недалеко від смт Головно).

Погода 13 грудня

На сьогодні синоптики прогнозують можливий сніг, вітер північно-західний, 5-10 м/с, температура повітря 0…-2. Вночі — можливий сніг, вітер північно-західний, 1-3 м/с, -2…-4 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

13 грудня вшановується пам’ять святого апостола Андрія Первозванного. Андрій Первозванний вважається покровителем морської справи, оскільки перед тим, як стати апостолом, був рибалкою.

Наші пращури продовжували на Андрія “заслуховувати” воду. Якщо у криниці тихо — хороша зима буде; а якщо шумить — потрібно готуватись до морозів, хурделиці та заметілі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*