На календарі 13 грудня: у ніч на Андрія дівчата ворожать

13.12.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.20, зайде о 16.16. Тривалість дня — 7 год. 56 хв.

* * *

Іменинники: Андрій, Антон, Дмитро.

* * *

13 грудня в історії України

1877 — народився Микола Леонтович, український композитор, хоровий диригент і педагог. Його обробка «Щедрика» відома у всьому світі як різдвяна колядка «Carol of the Bells».

1963 — помер Василь Симоненко, український поет-«шістдесятник».

1991 — президент України Леонід Кравчук оголосив про остаточне перепідпорядкування армії і флоту на території республіки київському керівництву.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

На Волині вперше ВІЛ-інфікована мама народила здорове немовля

На Волині зафіксували перший випадок, коли ВІЛ-інфікована дівчина народила здорову дитину. Головний лікар КЗ “ВОЦПБ СНІД” Олена Макаренко розповіла, що дівчина з Нововолинська з підліткового віку отримувала антиретровірусну терапію, за допомогою якої лікують ВІЛ.

“Вона вийшла заміж і народила здорову дитину. Це перший факт в області. У нас на обліку є ще одна дівчина і ми очікуємо, що вона теж народить здорову дитину”, – додала медик.

 

Погода 13 грудня

Мiнлива хмарнiсть. Без iстотних опадiв. Вiтер пiвденно-схiдний, 7-12 м/с, мiсцями пориви 15-20 м/с. Температура вночi від 1º морозу до 4º тепла, вдень 2-7º тепла

* * *

Народний прогноз погоди

13 грудня вшановується пам’ять святого апостола Андрія Первозванного. Андрій Первозванний вважається покровителем морської справи, оскільки перед тим, як стати апостолом, був рибалкою. Наші пращури продовжували на Андрія «заслуховувати» воду. Якщо у криниці тихо — хороша зима буде; а якщо шумить — потрібно готуватись до морозів, хурделиці та заметілі.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*