На календарі 13 березня: день сонячний — рік родючий

13.03.2019 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.41, зайде о 18.25. Тривалість дня — 11 год. 44 хв.

* * *

Іменинники: Марина, Василь, Микола, Арсен.

* * *

13 березня в історії України

1888 — народився Антон Макаренко, український письменник та педагог, автор «Педагогічної поеми».

1917 — до Києва із заслання повернувся Михайло Грушевський.

1917 — над будівлею Центральної Ради ухвалено підняти жовто-блакитний прапор.

1961 — Чорний понеділок у Києві. Внаслідок техногенної катастрофи загинули понад 1500 мешканців Куренівки, а також пасажирів міського транспорту, що потрапив у зону лиха.

1992 — Верховна Рада України прийняла Земельний кодекс

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

На Любомльщині затримали серійних крадіїв

Співробітники Любомльського відділу поліції встановили причетність двох жителів райцентру до скоєння чотирьох крадіжок. Зловмисникам загрожує до шести років позбавлення волі.

12 березня, до поліцейських із заявою звернувся 66-річний житель міста Любомль. Чоловік розповів, що невідомі пошкодили вікно його гаража та викрали комплектуючі до верстата на суму понад 500 грн. Поліцейські встановили, що кримінальне правопорушення скоїли 33-річний та 46-річний жителі Любомля. Окрім цього, поліцейські встановили причетність зловмисників, зокрема, до крадіжки автозапчастин із господарства 52-річного жителя району, мангалів та кабелю в 52-річної волинянки та брухту із приміщення недіючої котельні в селі Римачі.

* * *

Погода 13 березня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південний, 5-10 м/с, температура повітря +6…+8. Вночі — можливий мокрий сніг, вітер південний, 5-10 м/с, 0…+2 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

13 березня вшановується пам’ять преподобного Василя, сповідника. У народі помічено, що цей день завжди буває теплим, щоправда і дощ може бути, але це хороша прикмета: на багатий врожай і хороше літо. Наші пращури спостерігали, як тануть круги навколо дерев, по цьому судили про весняну погоду: «круті краї, крута і весна буде, пологі — весна буде протяжною». 13 березня вважається астрономічним рубежем зими і літа. Також вважається що якщо день сонячний день — рік буде родючим.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*