На календарі 12 жовтня: день сонячний — таким буде й початок весни

12.10.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 7.15 год., зайде о 18.13. Тривалість дня — 10 год. 58 хв.

* * *

Іменинники: Данило, Павло, Григорій, Денис, Остап, Федір

* * *

12 жовтня в історії України

1947 — у західних областях України розпочалася наймасовіша за повоєнний період депортація населення.

1992 — починаючи з 23-ї години було припинено функціонування рубля у грошовому обігові на території України. Єдиним законним засобом платежу став купон Національного банку України.

2010 — найбільша автокатастрофа в незалежній Україні. Автобус марки “Еталон” із 52 пасажирами (переважно пільговиками з міста Марганець, Дніпропетровщина) виїхав на колію перед локомотивом на 116-му кілометрі переїзду Нікополь-Марганець, проігнорувавши червоний сигнал семафора. Поїзд врізався в мікроавтобус і протягнув його майже 400 метрів. Загинули 45 осіб разом із водієм — винуватцем трагедії.

* * *

Про це писав «КОРДОН» рік тому

Відбулася презентація другого випуску “Променади Любомля”

У Любомльській центральній районній бібліотеці відбулася презентація літературно-мистецького альманаху “Променади Любомля”, упорядником якого є Юлія Хвас. Це вже другий випуск альманаху і цього разу він був присвячений 730-й річниці древнього міста.

* * *

Погода 12 жовтня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 5-10 м/с, температура повітря +17…+19 градусів. Вночі — мінлива хмарність, опади не очікуються, вітер південно-східний, 5-10 м/с, +5…+7 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

12 жовтня вшановується пам’ять преподобного Киріака, відлюдника. У народі цей день називався Плакальницею. 12 жовтня можливий перший снігопад. Часто застилали землю сирі тумани. Погода цього дня прогнозувала погоду на 2 березня: якщо день був сонячний, то слід очікувати сонячного початку весни.

 

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*