На календарі 12 серпня: день непогожий і вітряний — будуть затяжні дощі

12.08.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 6.05, зайде о 20.52. Тривалість дня — 14 год. 47  хв.

Новий Місяць 11 серпня, схід — 7.05, захід — 21.41.

* * *

Іменинники: Валентин, Максим, Анатолій, Іван, Павло.

* * *

12 серпня в історії України

1962 — у космос вирушив перший український космонавт Павло Попович.

1990 — у Полтавській області поблизу Лубен насипано Курган Скорботи в пам’ять мільйонів співвітчизників, які загинули від Голодомору 1932-1933 рр.

1999 — в Україні ухвалено рішення про закриття всіх витверезників.

* * *

Про це писав “Кордон” рік тому

На трасі Шацьк-Піща з’явилася патріотична зупинка (ФОТО)

Ще одну зупинку оновили вчителі НВК “школа-дитсадок” селі Мельники до храмового свята, яке відзначали у селі 7-го серпня. Завдяки вмінням, ініціативі та таланту вчителів школи Надії Падалюк, Людмили Захарко та Олександра Ханзерука непривабливе приміщення автобусної зупинки, що розташована на трасі Шацьк-Піща біля повороту на село Мельники, віднині зустрічатиме усіх в повній своїй патріотичній красі.

* * *

Погода 12 серпня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер південно-східний, 3-8 м/с, температура повітря +25…+27. Вночі — мінлива хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 3-8 м/с, +14…+16 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

12 серпня вшановується пам’ять апостолів Сили, Силуана та інших. У минулі часи помітили, якщо у цей час дні похмурі і прохолодні, то дощу можна не боятись, і роботи в полі можуть продовжуватись без перерви; якщо ж душно і обтяжливо, і комахи особливо злі і кусючі, то буде дощ. Також вважається, що коли цей день непогожий і вітряний — будуть затяжні дощі.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*