На календарі 12 грудня: вода на річці тиха —на рівну зиму, шумовита — на завірюхи

12.12.2018 / Новини

Сьогодні Сонце зійде о 8.19, зайде о 16.16. Тривалість дня — 7 год. 57 хв.

Місяць: остання чверть10 грудня, схід — 1.44 захід — 13.53.

* * *

Іменинники: Ольга, Іван, Парамон, Данило, Денис.

* * *

12 грудня в історії України

Відзначається День сухопутних військ України

1674 — у Києво-Печерській друкарні вийшов “Синопсис” — перший короткий нарис з історії України.

1990 — до списку Світової спадщини ЮНЕСКО занесено перші українські об’єкти — “Софійський собор у Києві та прилеглі монастирські будівлі”, “Києво-Печерська лавра”.

* * *

Про це писав “КОРДОН” рік тому

На фасаді будівлі управління СБУ в Любомлі встановили пам’ятну дошку Віктору Мандзику

Віктор Мандзик трагічно загинув 21 березня 2015 року у місті Волноваха Донецької області під час виконання свого службового обов’язку. 25 березня 2015 року він був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно). Керівництво та особовий склад Управління вшанували пам’ять колеги, поклавши квіти на могилу офіцера. Мати загиблого офіцера Ольга Олександрівна подякувала співробітникам Управління за постійну підтримку та пам’ять про її сина. Дружина Віктора – Катерина Мандзик, яка стала частиною колективу Управління, наголосила на тому, що мріє лише про справедливість і сподівається, що винні у смерті її чоловіка понесуть покарання.

Погода 12 грудня

На сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, переважно без опадів, вітер північно-західний, 7-12 м/с, температура повітря -1…+1. Вночі — можливий сніг, вітер північно-західний, 3-8 м/с, -2…-4 за Цельсієм.

* * *

Народний прогноз погоди

12 грудня відзначається день пам’яті святого Парамона. У народі цей день називався Задуй поли або Засніжи доли, оскільки для цього дня характерні сильні морози і сніг: “З Парамона земля кам’яніє, річка застигає”. Якщо цього дня снігу багато випаде, то бути хурделицям весь тиждень. А якщо сніжинки стали великими, значить відлига буде. А ще цього дня спостерігали за водою на річках: вона тиха —на рівну зиму, шумовита — на завірюхи.

Читайте також:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *


*